Translate

wtorek, 3 czerwca 2014

bakłażan

Zrobiło się zimno, moim ulubionym daniem jest teraz panierowany bakłażan z kozim serkiem i czosnkiem, smażony na oleju kokosowym lub klarowanym maśle, szpinak z jabłkiem, mlekiem kokosowym zmiksowanym z jajkiem.
 Bakłażana pokroić w cienkie plasterki.
Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem.
Na plasterku bakłażana ułożyć np. ulubiony ser, szynkę szwarcwaldzką, kawałek czerwonej papryki bez skórki, plasterek ogórka. Całość  przykryć plastrem bakłażana.
Panierować w mące, jajku, tartej bułce i smażyć z obu stron na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku, przełożyć do miski i przykryć niech czeka w cieple.

Można podać z sosem, bez sosu na zimno jest bardzo smaczną przekąską.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz