Zrobiło się zimno,
moim ulubionym daniem jest teraz panierowany bakłażan z kozim serkiem i
czosnkiem, smażony na oleju kokosowym lub klarowanym maśle, szpinak z jabłkiem,
mlekiem kokosowym zmiksowanym z jajkiem.
Bakłażana pokroić w cienkie plasterki.
Każdy plaster
posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem.
Na plasterku
bakłażana ułożyć np. ulubiony ser, szynkę szwarcwaldzką, kawałek
czerwonej papryki bez skórki, plasterek ogórka. Całość przykryć plastrem
bakłażana.
Panierować w mące,
jajku, tartej bułce i smażyć z obu stron na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku, przełożyć do miski i przykryć niech czeka w cieple.
Można podać z
sosem, bez sosu na zimno jest bardzo smaczną przekąską.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz