Translate

czwartek, 18 czerwca 2015

rolada

       
Christopher Konkel  na swojej stronie Kulinarny karnet Christophera napisał:
    „Langosza kocham, bo jest kaloryczny, tłusty, podnosi poziom cholesterolu, żołądek go nie lubi, prawdziwa bomba kaloryczna z dodatkami jak śmietana i ser. Ale jeżeli go szybko wysmażymy, osączymy, albo upieczemy w  piekarniku to mogą go pokochać wszyscy, nawet ci z dobrym cholesterolem.
Żarty, żartami i zabieramy się do dalszej pracy, bo langosz  upieczony, usmażony wg. mojego przepisu nie ocieka tłuszczem, jest chrupiący, pulchny i naprawdę smaczny.”  

Ten wspaniały człowiek, kucharz już nie żyje, trudno w to uwierzyć
Pozostało przepiękne miejsce, gdzie możemy podziwiać jego pomysłowość,
dowcip, gdzie dzielił się swoim doświadczeniem i wiedzą, pokazywał, co wokół
kuchni dzieje się ciekawego, za to go pokochałam.
Miała być Rolada z indyka w porach wg. Christophera, który ciągle mnie inspiruje, zadziwia, uczy i bawi, ale będą tylko zdjęcia moich kombinacji.
Jak zrobić wyborną roladę, odsyłam Was na stronę autora ,                                                          pod Etykiety- Różne dania.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz