2 łyżki stołowe siemienia lnianego -w ziarenkach
2 szklanki wody
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego /saszetka herbatki z kopru / rumianek
1 plaster świeżego imbiru – masz problemy z jelitem grubym, chłodne stopy, odczuwasz wewnętrzny chłód i masz zdrowy żołądek to dodaj do gotowania siemienia lnianego, plaster imbiru później usuń.
2 szklanki wody
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego /saszetka herbatki z kopru / rumianek
1 plaster świeżego imbiru – masz problemy z jelitem grubym, chłodne stopy, odczuwasz wewnętrzny chłód i masz zdrowy żołądek to dodaj do gotowania siemienia lnianego, plaster imbiru później usuń.
1 owoc kaki -przy infekcjach i gorączce rozpuszcza
nadmiarowy śluz
½ owocu granatu
Ugotować 2 łyżki siemienia lnianego w dwóch szklankach wody z dodatkiem
nasion kopru włoskiego, imbiru, tak by powstał gęsty glut. Lekko ostudzić.
Owoc kaki obrać, pokroić, zmiksować z ugotowanym letnim siemieniem lnianym na
koktajl. Podać z granatem.
Wyklepać łyżką z przeciętego na połowę granatu rubinowe, soczyste „nasionka”.
śniadania Madame i Papcia :
Czasem
dodaję kilka migdałów, orzechów, mrożonych malin, zależnie od pory roku
zmieniam rodzaj owoców, nie dosładzam a do gotowania kaszy jaglanej dodaję zawsze
łyżeczkę kurkumy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz