Translate

poniedziałek, 1 grudnia 2014

koktajl z siemienia lnianego


2 łyżki stołowe siemienia lnianego -w ziarenkach
2 szklanki wody
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego /
saszetka herbatki z kopru / rumianek
1 plaster świeżego imbiru – masz problemy z jelitem grubym, chłodne stopy, odczuwasz wewnętrzny chłód i masz zdrowy żołądek to dodaj do gotowania siemienia lnianego, plaster imbiru później usuń.
1 owoc kaki -przy infekcjach i gorączce rozpuszcza nadmiarowy śluz
½ owocu granatu  
Ugotować 2 łyżki siemienia lnianego w dwóch szklankach wody z dodatkiem nasion kopru włoskiego, imbiru, tak by powstał gęsty glut. Lekko ostudzić.
Owoc kaki obrać, pokroić, zmiksować z ugotowanym letnim siemieniem lnianym na koktajl.  Podać z granatem.
Wyklepać łyżką z przeciętego na połowę granatu rubinowe, soczyste „nasionka”.

 śniadania Madame i Papcia : 





Czasem dodaję kilka migdałów, orzechów, mrożonych malin, zależnie od pory roku zmieniam rodzaj owoców, nie dosładzam a do gotowania kaszy jaglanej dodaję zawsze łyżeczkę kurkumy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz