kalafior
1 ugotowany ziemniak
½ cebuli
4 ząbki
czosnku
1
łyżeczka suszonego majeranku
łyżka
posiekanej pietruszki
oliwa
2 łyżki
posiekanych suszonych pomidorów / kiszony ogórek
sól himalajska, pieprz,
ostra papryka…
szczypiorek / natka pietruszki
Rozgrzać piekarnik do 170
0 C, kalafiora z ząbkami czosnku, skropić oliwą -
piec 30 minut.
Zeszklić cebulkę na patelni.
Kalafior ostudzić. Czosnek
wycisnąć. Dodać zeszkloną cebulkę, pokrojone pomidory lub ogórka, pietruszkę, majeranek lub koperek, posolić oprószyć pieprzem, ostrą
papryką- do smaku.
Zmiksować na pastę.
Czego nie zjem natychmiast, wkładam
do słoiczka i do lodówki na następny dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz