Podgrzać w suchym garnku jaglaną kaszę -
1 szklankę - mieszać drewnianą łyżką, prażyć ją chwilę - czuć będzie lekki
orzechowy posmak. Po uprażeniu zalać ją małą ilością wrzątku, wylać na sito, osączyć i teraz raz jeszcze zalać 2 szklankami wrzątku, dodać kurkumy, kuminu niech zawrze, gotować na małym ogniu, nie mieszać i nie
solić.
Ugotowaną kaszę jaglaną można lekko posolić dodać chlust oleju
sezamowego i zjeść na
śniadanie.
Pozostałą ugotowaną kaszę zmiksować z dodatkiem mleka kokosowego, jeśli musi być słodka dodać
łyżeczkę miodu, lub soku owocowego.
Zmiksować
ulubione owoce z dodatkiem oleju sezamowego, mleka kokosowego.
Wypełnić
miseczki kaszą, zmiksowanymi owocami i pięknie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz