Translate

poniedziałek, 9 grudnia 2013

deser z kaszą

Podgrzać w suchym garnku jaglaną kaszę - 1 szklankę - mieszać drewnianą łyżką, prażyć ją chwilę - czuć będzie lekki orzechowy posmak. Po uprażeniu zalać ją małą ilością wrzątku, wylać na sito, osączyć i teraz raz jeszcze zalać 2 szklankami wrzątku, dodać kurkumy, kuminu niech zawrze, gotować na małym ogniu, nie mieszać i nie solić.





Ugotowaną kaszę jaglaną można lekko posolić dodać chlust oleju
 sezamowego i zjeść na śniadanie.

Pozostałą ugotowaną kaszę zmiksować z dodatkiem mleka kokosowego, jeśli musi być słodka dodać łyżeczkę miodu, lub soku owocowego.


Zmiksować ulubione owoce z dodatkiem oleju sezamowego, mleka kokosowego.




Wypełnić miseczki kaszą, zmiksowanymi owocami i pięknie udekorować.

To bardzo smaczny, sycący podwieczorek, drugie śniadanko, przysmak. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz