kaszą jaglaną i niepaloną kaszą gryczaną zachwycą
smakiem.
Proporcje dowolne.
Fasolką adzuki - Jest źródłem potasu, fosforu, żelaza, wapnia, magnezu ,
a witamin z grupy B, B3, B9. Zawiera rozpuszczalny błonnik, białko lżej
strawne, aminokwasy , w połączeniu ze zbożami tworzy
pełnowartościowy posiłek.
Przygotować kapustę, sparzyć.
Kaszę
obgotować -15 minut.
Na patelni na oliwie podsmażyć cebulki
ze szczyptą pieprzu cayenne,
dodać ugotowaną fasolę adzuki, sól, sok z cytryny,
szczyptę kurkumy, majeranku i rozmarynu i ugotowaną kaszę. Wymieszać.
Farsz nakładać na liście, ciasno zwijać.
Ułożyć w garnku na liściach i podgotować 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz