Translate

środa, 11 stycznia 2017

gołąbki z fasolką

 z fasolką adzuki, 
kaszą jaglaną i niepaloną kaszą gryczaną zachwycą  smakiem. 

Proporcje dowolne.
Fasolką adzuki - Jest źródłem potasufosforużelaza, wapnia, magnezu , a witamin z grupy B, B3, B9. Zawiera rozpuszczalny błonnik, białko lżej strawne aminokwasy , w połączeniu ze zbożami tworzy pełnowartościowy posiłek.
Przygotować kapustę, sparzyć.
Kaszę obgotować -15 minut.
Na patelni na oliwie podsmażyć cebulki ze szczyptą pieprzu cayenne,
dodać ugotowaną fasolę adzuki, sól, sok z cytryny, szczyptę kurkumy, majeranku i rozmarynu i ugotowaną kaszę.  Wymieszać.
Farsz nakładać na liście, ciasno zwijać. Ułożyć w garnku na liściach i podgotować 20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz