Translate

sobota, 29 marca 2014

grzech obżarstwa

Jednym z najbardziej popularnych produktów spożywczych na świecie jest czekolada.
Jedzenie czekolady daje poczucie przyjemności i zadowolenia, prowadzi do poprawy nastroju, ma ona dobry zapach, miękki, przyjemny, pomaga wyeliminować martwe komórki ma pozytywny wpływ na skórę, która staje się miękką i gładką, stąd czekolada w zabiegach kosmetycznych.
Czekolada daje odżywcze wsparcie energetyczne dla ciała, obecność niektórych substancji podobnych w działaniu do leków powoduje stymulację serotoniny i endorfin- zapominamy o pośpiechu, rozmywa się depresja, ogarnia nas przyjemne poczucie dobrego samopoczucia, euforii a nawet ekstazy, działa jak lek przeciwdepresyjny, zawiera substancje, które są bardzo zbliżone do LSD i jeden z aktywnych składników marihuany. Dlatego, gdy mamy zły nastrój, depresję chętnie po czekoladę sięgamy. Przyjemność, zadowolenie dla ciała i duszy, ale czy istnieje ryzyko niektórych schorzeń, takich jak otyłość?  
Jak we wszystkim, nie wolno nadużywać, nie jeść czekolady w dużych ilościach.
 królik w sosie czekoladowym ale czekolada dla królika? -  gdyby nie Internet nikt nie wiedziałby ilu głupców jest na świecie;).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz