Translate

czwartek, 27 marca 2014

zupa z kurczaka

 -arabska 


2 udka kurczaka z kością, obsmażyć na oleju z dużą ilością czosnku i  cebulą pokrojoną w cienkie talarki. Zalać bulionem warzywnym, dodać kawałek drobno owocowej, wydłużonej, ostrej papryki -czuszki  i kilka ziarenek białego pieprzu, łyżeczkę kurkumy, odpowiednio posolić. Gotować do miękkości. Gdy kura miękka, wyjąć, oddzielić mięso od kości. 
Odcedzić puszkę ciecierzycy.
Mięso i ciecierzycę włożyć do zupy.
Gotować jeszcze 5 minut.
2 żółtka rozbełtać i rozprowadzić rosołem, wlać do zupy, zagotować, wcisnąć sok z cytryny do smaku.  Podawać gorącą.


 Co zrobić z białkami?   Bezy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz